True Insight
Voedingsadvies

Marion Gulpers van True Insight kan je helpen met opstellen van een persoonlijk voedingspatroon dat ondersteunend is in het oplossen van je huidige klachten en preventief werkt naar de toekomst toe. Het voedingsadvies wordt mede naar aanleiding van de bevindingen van de Levend Bloed Analyse opgesteld. Het advies is gericht op het verminderen van de klachten en houdt rekening met de persoonlijke mogelijkheden en omstandigheden.

 

Het belang van gezonde voeding

Hedendaagse voedings- en eetgewoonten evenals stress en een ongezonde levensstijl verstoren het zuur-base-evenwicht van het lichaam. Steeds vaker zien wij verzuring van het lichaam, en teveel zuren kan het lichaam belasten en kosten veel energie. Op deze manier wordt de basis gelegd voor vele ziekten, de zogenaamde welvaartsziekten oftewel civilisatose.

Verzuring kunnen klachten veroorzaken op jonge leeftijd, denk daarbij aan haaruitval, acne, zweetvoeten, maag- en darmaandoeningen. Echter op latere leeftijd kunnen ernstige aandoeningen optreden zoals reuma, artritis en artrose, jicht, nieraandoeningen, beroerte, huidaandoeningen, een hartinfarct.

Maar heel weinig mensen leggen een relatie tussen deze ziekten en een verstoring van het zuur-base-evenwicht, omdat ze de samenhang niet kennen. Gezondheid gaat dan ook altijd samen met een evenwicht tussen zuren en basen.

3 oorzaken van verzuring:

1. Voeding en leefwijze
2. Stress
3. Straling 

In eerste instantie zal het lichaam zelf het teveel aan zuren proberen op te lossen door mineralen te onttrekken aan lichaam. Deze mineralen bevinden zich o.a. in het skelet, huid, haren en gebit. Maar wanneer deze natuurlijkemineraaldepots ‘op' zijn, kunnen er ernstige klachten optreden. Tevens zullen door de verzuring zich steeds meer slakken in het lichaam gaan afzetten en zo ontstaat er o.a. overgewicht en cellulitis.

Het is dus zeer belangrijk om voldoende basenvormende voedingsmiddelen in te nemen, om zo de zuurvorming van het lichaam tegen te gaan. Mineralen zijn nodig om de zuren te neutraliseren en de reeds opgestapelde gifstoffen af te kunnen voeren. Door onze verkeerde eetgewoonten en moderne drukke levensstijl is het belangrijk om continu te ontzuren om zo een ‘goede gezondheid' te behouden.


0655 988 689
Lindenlaan 75, 1185 LC Amstelveen - Noord-Holland, Nederland
Naar desktopsite gaan
Mobiele website van Allebedrijvenin.nl
sc